Tak tohle nemá chybu! Petra
Kvitová má další Wimbledon!

Tak tohle nemá chybu! Petra
Kvitová má další Wimbledon!

5. 7. 2014

Skvělé, výtečné! Obrovský úspěch! Česká tenistka Petra Kvitová zcela jasně převálcovala ve finále Wimbledonu nebezpečnou francouzskou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. Naprosto drtivé skóre – 6:3, 6:0. Naše tenistka jí prakticky nedala šanci. Výborně servírovala, returnovala a dobíhala „nedoběhnutelné“ míče. Její precizní pracovitost se vyplatila. Druhý set byl již její jasnou exhibicí.

Petra Kvitová (narozena v roce 1990 v Bílovci) vstoupila do profesionálního tenisu v roce 2006. Na okruhu WTA vyhrála jedenáct turnajů ve dvouhře žen. V rámci okruhu ITF zvítězila na sedmi singlových událostech.

Na nejvyšší grandslamové úrovni získala titul ve Wimbledonu už v roce 2011. Stala se tak první tenistkou narozenou v 90. letech, která vyhrála turnaj „velké čtyřky“. V témže roce vyhrála také Turnaj mistryň a Ženská tenisová asociace ji na konci sezóny vyhlásila hráčkou roku, Mezinárodní tenisová federace pak mistryní světa ve dvouhře.

V roce 2007 debutovala v českém fedcupovém týmu, s nímž získala vítězný pohár pro rok 2011. Stala se hlavní oporou družstva, když vyhrála všech šest dvouher. V úvodu následující sezóny s Tomášem Berdychem vyhrála Hopmanův pohár 2012. Ve Fed Cupu 2012 pak s českým týmem obhájila titul.

Na žebříčku WTA byla nejvýše klasifikována dne 31. října 2011 na 2. místě ve dvouhře a v únoru 2011 na 196. místě ve čtyřhře. 

Nyní Petra Kvitová na žebříčku povyroste.

Díky, Petro!

tenis
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Též si myslím, že budou na plese vítězů tančit Petra a Novak. I jemu bych to přála, protože též byl vítězem naposledy v roce 2011 jak píšete jako Petra. Dnešní odpoledne nám dá výsledek a Wimbledon končí, zase za rok se určitě všichni těšíme !
Miroslav Štorch
Tak jsem tipoval, že Bouchardová porazí ve finále naši Petru Kvitovou, ale naše hráčka mne příjemně překvapila, a tak jsem byl rád, že mi tip nevyšel. Byl to velmi rychlý a nátlakový tenis. Mladičká Kanaďanka se nestačila divit. Sama řeklaa po zápase, že Petra hrála neuvěřitelně. A tak na tanci vítězů bude dnes večer na plese asi tančit Petra opět s Novakem Djokovičem jako v roce 2011. Nádherný výsledek.
Pavel Král
Mejlepší komentář k vítězství Petry ve wimbledonu jsem četl na anglickém serveru www.wimbledon.com, kde jeden z diváků napsal - TO BYL MASAKR :-)
Hana Šorejsová
Petra hrála tak skvěle, jak snad nikdy jindy. Dala tatínkovi pěkný dárek k narozeninám. A po třech letech se opět vrací do špice žebříčku WTA, bude od pondělí světovou ČTYŘKOU!
Dagmar Králová
Na podzim naše tenisové mušketýrky budou bojovat v Poháru federace žen o vítězství s Itálií. To už Kvitová se Šafářovou budou bojovat společně a ne proti sobě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.