Tenhle recept se u nás doma dělá v době houbařských žní velmi často. Je to rychlá a hlavně velmi chutná jednohubka. Hřib smrkový a také suchohřib se tolik nenasákne omastkem jako třeba babka nebo bedla.
Očištěné hřiby si nakrájíme na plátky, posolíme, hodně pokmínujeme a posypeme mírně grilovacím kořením. Klademe na pánev, ve které jsme si rozehřáli trochu sádla s olejem. Pozvolna smažíme z obou stran do růžova. Kdo nezná, vyzkoušejte, věřím že ani ten krajíc chleba k takovým houbovým škvarečkům nebudete potřebovat!
Tak dorou chuť!
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |