Pojďme si připravit houbovou čalamádu na topinky. Je to chutné a jednoduché.
Postup:
1kg hub (směs nakrájet na jemno), povařit ve slané vodě (3/4 l vody,1 lžička soli)
uvařené propláchnout ve studené vodě
přidat 2dcl oleje
připravit 1/2kg paprik
40 dkg rajčat
40 dkg cibule
vše nakrájet
1 malý rajčatový protlak, 2 feferonky, 2 kávové lžičky ďábelského koření, sůl podle chuti
cibuli zpěnit na oleji, přidat vše ostatní a podusit
Nakonec vše vložíme do sklenic a sterilujeme 30 minut na 90 stupňů.
Dobrou chuť!
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |