Videosoutěž: Sýkorky z grilu

Videosoutěž: Sýkorky z grilu

28. 9. 2014

Je to skoro jako s Nerudovým „Kam s ním“. V každé domácnosti se v průběhu života hromadí různé věci, které už dosloužily. Tak tomu je i u nás.

Na zastřešenou terasu jsme koupili a postavili nový krb a tím pádem vyřazený gril přestal být potřebný a využívaný. Protože v rodinném domku je místa dost a gril neměl oprýskaný smalt, bylo mi líto ho dát do sběru. Asi to taky znáte: Co kdyby… Tak zůstal „tichým členem domácnosti“, stále měnícím místo odpočinku a každou chvíli překážejícím někde jinde. Když manželka plánovala rozmístění letniček na zahradě, potřebovala nějaký vyšší podstavec pro širokou mísu s muškáty, surfinkami a lobelkami. A tak dostala spásný nápad, jak mít vhodný podstavec a užitečně se zbavit překážejícího grilu. Tím  moje „Co kdyby…“ došlo konečně také jednou uznání. Postavili jsme gril nad skalku proti vstupním vrátkům a čekali, až se oteplí a letničky budou moct ven.

Jednou šla manželka domů z nákupu, a když přicházela k brance, zaslechla tiché pípání. Když ale vzala za kliku a vrzly její kroky na chodníčku, bylo ticho. Postupně jsme vypozorovali, že se to ozývá z grilu. Protože gril stál širší, horní hranou na betonku, posunula klapku na vysypávání popela a nakoukla dovnitř grilu. V tom slabém světle, které pronikalo klapkami pro regulaci vzduchu pod ohniště, zahlédla „něco“. Když přinesla baterku, viděla, že je tam hnízdo a v něm několik sýkorek.

V té době jsem zkoušel svůj první digitální foťák. Byl to malý kompakt Nikon a začínal jsem se s ním seznamovat. Tak jsem zkusil udělat pár snímků a přitom jsem během pár dnů proseděl několik hodin mezi rododendrony a snažil se zachytit ten správný okamžik. Sestavil jsem z nich prezentaci, ale protože si nejsem jistý, jestli je možné na i60.cz vkládat prezentace s hudbou, převedl jsem to na video. Snad někoho potěší.

Tato příhoda se stala v roce 2009. Od té doby je gril ze zadní strany a z boků obrostlý brslenem, přední stranu s vletovými otvory necháváme volnou, ale sýkorky se do hnízda už nevrátily. Naštěstí jejich potomstvo vídáme a slýcháme na zahradě stále.

Děláte ve svém věku něco, co by vám mohli závidět lidé o generaci mladší? Provozujete koníčky jako za mlada? Ukažte mlaďochům, co umíte a natočte to! Zúčastněte se videosoutěže na téma "Tahle země není jenom pro mladý" a vyhrajte tablet! Více informací a pravidla soutěže najdete zde.
Videosoutěž
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radovan Cakl
Pro paní Evu Varadovou: Děkuji za hlas, ale asi nebude započítán, pokud nebude v diskuzi na stránce s výpisem nominovaných soutěžících. Děkuji i ostatním za kladné ohlasy.
Eva Varaďová
Dávám hlas snímku " Sýkorky z grilu". Nádherné !
Zuzana Pivcová
Moc hezké a svým způsobem i dojemné!!
Alena Vávrová
Moc hezké! Vím o čem to je, u mě každoročně zahnízdí sýkorky v tělese staré pumpy nad studní, vlétají tam otvorem, kde bývalo táhlo. Ani občasné zapnutí nautily je neruší a několikrát jsem byla i svědkem, když mladé vyvedli poprvé ven.
Jana Šenbergerová
Moc hezké, že jste je tam nechali, i to, jak jste si s obrázky pohrál.
Olga Štolbová
Moc, moc pěkné video a díky za to, že jste je nevyplašili a pomohli vychovat. ***
Miroslav Štorch
Pěkná prezentace různých fotografií jako komiksový seriál - včetně obláčků se zábavnými komentáři.
Dana Kolářová
Hezký výsledek velké trpělivosti.
Marie Novotná
Tak tohle se moc povedlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%