Přehled posledních diskuzních příspěvků

Vážím si života. Proč někdo ne?

Nina Šachová 15.9. 16:55
Vendulko, jak vidíš, lehce nabytý mamon a třpyt zlaťáků stále ještě vítězí nad životem. Tihle lidé si žádné odpuštění nezaslouží.

O jedné noci a její moci

Nina Šachová 15.9. 16:50
Vyjadřování veršů mi připomnělo Erbenovu Kytici, vůbec ale nevím proč. Jinak hezké, kéž by víc mužských pisatelů ovládalo brko jako Vy.

Den a noc s tebou

Jarmila Peerová 13.9. 20:50
Jako vždy,opět moc pěkné...

Jak se zrodilo přátelství

Zuzana Pivcová 13.9. 18:39
To krásné každodenní přátelství zpečetěné společnými aktivitami je asi možné jen v mládí a pak už život rozešle lidi po různých cestách. Je vzácné, když si i nadále rozumějí a i třeba jen svou existencí si pomohou. Mám ráda výrok, že "pravý přítel je ten, který přichází, když všichni odešli". A osobně si vážím přátel, kteří mi řeknou svůj názor, byť hodně odlišný od mého. Udělají to i přes riziko, že mě tím ztratí. To je pravá hodnota. Lichotit a v duchu smýšlet jinak nebo balancovat mezi dvěma stranami a oběma přitakat nebo jen opatrnicky mlčet o pravém přátelství nesvědčí. Nápad s amorkem byl hezký. Díky.

Nebojte se v práci prodat vše, co znáte. Je toho dost

Zuzana Pivcová 13.9. 18:14
Článek je velmi poučný a mluví ze zkušenosti. Ale praxe bývá mnohdy hodně jiná. Když jsem asi před 16 lety chodila do Britské rady na angličtinu, brali jsme mimo jiné i téma Jak se chová uchazeč o práci. V té době má sestra, učitelka, chtěla změnit zaměstnání a ozvala se na nabídku německého podnikatele u nás. Na pohovor jsem ji verbálně vyškolila a nařídila vhodné oblečení. Vrátila se s následujícím zážitkem: Ve smluvený čas se dostavila k vile podnikatele. Ten svlečený do půl těla myl auto. Předal ji asistentce, která jí hned na uvítanou sdělila, že odchází, protože už má všeho dost. Sestra měla vařit kafe, uklízet kancelář a venčit dogu. Čas od času měla jet s majitelem do Německa, kde mu naši zedníci levně stavěli dům zničený požárem. Očekával nespokojenost zedníků a ona to měla s nimi vyřizovat. Nabízený plat se nelišil od platu učitelky. Tím její zájem skončil.

Brněnský hrad Spilberk a kasematy

Dana Kolářová 13.9. 14:56
Růženko, děkuji za moc hezké a zajímavé fotky jak hradu, tak Brna. Brno i hrad jsem také navštívila a také se mi obé líbilo.

Ludvík padá z lehátka

Zuzana Pivcová 13.9. 10:09
Tedy, nechtěla bych dělat vedoucí zájezdu, ještě po letech mě straší různé situace z cest do NDR se žáky němčináři. A zvládnout dospělé různých nátur musí být hodně náročné.

Kapky deště v pozdním létě

Jarmila Peerová 12.9. 18:52
Pravdu máš Jituško a přesně jsi to napsala.Je stále léto,byť již poněkuď s podzimním kabátkem...ale napsala jsi to,jak jinak u Tebe, než pěkně...

V zrcadle

Jitka Chodorová 12.9. 15:14
Teda Zuzko,ty válíš,zase jedna velmi povedená věc,ale ty se zrcadla ptát na nic nemusíš....tobě bylo z hůry dáno...

Monolog jedním dechem

Jitka Chodorová 12.9. 13:15
Moc krásný monolog,trochu zhurta,ale budiž,akorát by mě zajímalo,koho jím častuješ,myslím si,že Toníček,ani Janíček to asi nebude.No,ať je to kdokoliv,určitě si to zaslouží.Moc povedené.

Mladé v každém věku

Nina Šachová 12.9. 08:11
Zuzko, je velký rozdíl být mlád duševně a fyzicky. Já protože nemám pevnou vůli, po třech dětech a hlavně bez partnera jsem pořádná kulička a vůbec si z toho nedělám vrásky. To pro mě není důležité. Jsem šťastná a spokojená vnitřně a vrásky mám jen od smíchu, ne na duši.

Mám rád

Věra Sehnalová 11.9. 15:54
Juuu,tak velky a jeste na to neprisel? Tak snad rada prvni: Netahat za fusekle a jednat cestne a na rovinu. Za dalsi.... devcata !!! do toho !

Kouzlo podzimu

Jiří Libánský 11.9. 09:21
Dík za nový "knižní" pohled na podzim. Ono opravdu s prodlužujícími se večery je více chvil trávených právě s knihou.

Mám ráda

Nina Šachová 10.9. 16:39
Já být tím dotyčným, vzala by mi asbolutně dech tahle básnička.

Vábnička versus vyznání

Nina Šachová 10.9. 08:03
Tak tahle básnička si právem zasloužila ocenění. Líbí.

Svět v obrazech v Třeboni

Jiří Libánský 9.9. 19:28
Krásný článeček. To musela být skvělá zábava. Věřím, že na takový zážitek se nezapomíná.

Přání a pozdravy

Jarmila Peerová 9.9. 18:30
Tak i já se přidám s přáním ,dobře měj se do skonání, dobrý den,ahoj a zdar,hodně štěstí,žádný zmar.... Jarmila to přeje Tobě,ať se sejdem v každé době...super.

Mističková pomazánka

Růžena Antlová 8.9. 14:06
Tahle pomazánka je skvělá u nás doma se hlavně používá na obložené chlebíčky.

Souznění života s řekou

Jitka Chodorová 8.9. 13:16
Jarmilko,moc hezké přirovnání,pravdivé a poutavé čtení,kdo umí,ten umí, a ty prostě umíš.

Jen pár střípků z bulharské Sofie

Hana Práglová 7.9. 21:04
Zuzko,dlouho jsem se těšila na nějaký Tvůj příspěvek.Zase jsi nezklamala.Díky.V Sofii jsem byla někdy snad před 30 i více lety.Vzbudila jsi ve mně krásné vzpomínky.A ty Tvé si v paměti asi zanecháš už na pořád.Nebo se pletu????

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.