Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jáhly s jablky: exploze vitaminů
Pavla Hamerská 24.7. 19:30
Velmi zajímavý recept a je to moc dobré - a zdravé! Díky za fajn nápad, Jiřinko.
Sen o moři
Zuzana Pivcová 24.7. 16:24
Moc pěkné a je dobře, že nejsme všichni "stejná krevní skupina".
Veršované počasí
Hana Procházková 24.7. 14:21
Když odejdeš do důchodu
má to jednu nevýhodu.
Dovolená lesk svůj ztratí.
Nedivte se, milí zlatí,
dovolenou máte stále,
z práce volno neustále -
třistapětašedesát dní v roce
v létě, v zimě , na vánoce .
Můžete jít kamkoli,
když vám nohy dovolí….
Dovolená před padesáti lety
Zuzana Pivcová 24.7. 09:24
Byla jsem v Gagře v roce 1972 a úplně mi učarovala (viz můj příspěvek Není moře jako moře). O to hůře jsem vnímala válku, která tam mezi Abcházci a Gruzíny zuřila na počátku 90. let. V Gagře jsem se tehdy spřátelila s Azou, inženýrkou z Tbilisi. Byla to krasavice, která pak byla jako delegátka nějakého sjezdu vyfocena na titulní straně časopisu Sovětská žena. Obě jsme rusky moc neuměly, ale psaly jsme si a rozuměly si dobře. Dokonce mám od ní dodnes keramickou soupravu ze závodu, kde pracovala.
Proměna
Jiří Libánský 24.7. 09:06
K tomu není co dodat. V zajímavém, rytmickém verši je srozumitelně a poeticky popsán pocit, který někdy zažil snad každý.
Ach ta krásná příroda, tam je prostě pohoda
Zuzana Pivcová 23.7. 13:42
Chalupa mi připadá můj rodný kraj, Český ráj. Ale to je jen ilustrační fotka. Nicméně i Vaše barvité líčení jakoby mě tam zavedlo. Kde máte tu kouzelnou chalupu, o které jste tak hezky vyprávěla, Vendulko?
Vzpomínka
Zuzana Pivcová 23.7. 13:34
Vzpomínky jako takové nemám moc ráda, ale toto od Vás, Jitko, je moc hezky řečeno.
Má lásko
Jiří Libánský 22.7. 19:06
Hodně řečeno několika málo hezkými slovy a jednoduchým veršem. Osobitý styl, který se Vám daří.
Husa z paneláku
Zuzana Pivcová 22.7. 18:20
Jo, Hani, to se mi líbí, moc pěkně, vtipně a s výborným postřehem napsané. A i když už jsem mnoho let člověk městský a na správném venkově jsem vlastně nikdy nežila, potvrzuje to mé povědomí o husách, že jsou mimořádně chytré, takže mě tak může klidně někdo nazvat! Díky za vyprávění.
Lehni si do brázdy, ty vosy tě přeletí!
Zuzana Pivcová 22.7. 18:11
Líbí, líbí, Růženko, moc prima, vtipné!
Rozchod III
Nina Šachová 22.7. 18:02
Tohle je moje gusto milostné poezie. To bych četla celou knížku.
O veselé pastelce: Z mého cyklu pověsti o pohádkách
Růžena Antlová 21.7. 18:08
Tento článeček by se určitě líbil i J.L.Hardtmuthovi který založil v r.1790 tužkárnu ve Vídni.
Psí život veselý i smutný
Zuzana Pivcová 21.7. 17:05
Vím, že je to život, ale stejně, když čtu smutné zvířecí příběhy, je mi hodně smutno, a naopak. Teď mám i s Vámi radost.
Letní kouzlení s buřty aneb buřty se slaninou a jablky
Jiřina Musilová 21.7. 14:58
ňammm, jdu na svačinu, prosím!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.