Jarní svátky

Jarní svátky

4. 4. 2015

Už jsou tady zase - po roce - Velikonoční svátky. Letos poněkud zimní, déšť sníh, mráz, dokonce padaly i kroupy. Snad se paní zima umoudří a ustoupí konečně toužebně očekávanému jaru.

My zahrádkáři máme skluz, ještě nemáme brambory v zemi a zasázenou cibuli, máme strach o napučené meruňky a broskve. Sledujeme počasí s nadějí, že se konečně oteplí.

Velikonoce si žádají pečení, uklízení, prostě přípravy jaké mají být podle tradic. Okna jsem umyla, když bylo hezky, dnes už to není pravda. Vše vysmýčeno a vytřeno od půdy až po přízemí, vtrhnou nepozorovaně psi a vše se vrátí do původního stavu. nevadí, hlavně, že jsme zdraví. Pustila jsem se dnes do pečení beránka. Vytáhla jsem recepty, k tomu jsem si přečetla povídání o symbolech. Beránek je symbol Ježíše Krista, který se pro nás obětoval podle křesťanského náboženství.

Do vázy jsem dala svěcené kočičky, jakožto symbol zdraví. V neděli budeme barvit vajíčka, která značí symbol života a budeme rozdávat v pondělí hodovníkům. Dnes už chodí hodovat nejen chlapci, ale i dívky , což v tradici nebývalo.

Mám upečeno, jsem unavená, ale spokojená. Vám všem přeji krásné jarní svátky plné zdraví, lásky a pohody. 

Velikonoce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Soňo,děkujeme,jsi milá osůbka,nekonfliktní,a já ti přeji také hezké svátky v kruhu tvé milé rodiny,unavené jsme všechny,ale stojí to za to,když to druhým udělá radost.
Jaroslava Handlová
Soňo, je to milé, žes nám poslala voňavé mazance, kytičky i krásného beránka. Ani se nedivím, že jsi unavená - ono to je fuška péci pro celou i60, že?! Hlavně, že jsi spokojená Ty i hafani. Tak teď už si užívej pohodu a lásku. Přeji krásné velikonoce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%