Marie Magdalena Klosová
20.9.2015 20:10
Taky jsem jednou pekla takového "Husáka".Přesně na Vánoce 1979.Chtěla jsem uctít návštěvu ze zapovězené ciziny.Vidlička se od něj,tedy od "husáka"odrážela,jako by byl z gumy.Měl překrásnou zlatou barvu,byl by posloužil leda jako atrapa do výkladu socialistické restaurace,ale skončil na hnojišti.Ani pes ho nežral.chacha.mad
Květoslava HOUDKOVÁ
19.9.2015 16:06
Dcerou upečená kachna se ani nemusí "obírat" - maso samo padá od kostí. Kdysi jsem jí koupila za výbornou cenu 28cm/8cm vys.pánev s vysokým klenutým víkem. Tam má kachna pohodlí, vím, že peče pod víkem, až potom k posledku odklopí, aby se vytvořila kůrčička-mňam. Ale ten postup moc nesleduji, tak se radši ještě dcery zeptám na upřesnění - ale - holka moje - dík za oběd !
Jana Šenbergerová
18.9.2015 18:37
Asi mi to nebudete věřit, ale kachnu jsem poprvé a naposledy pekla před více než čtyřiceti lety. Byli jsme na ni dva, ale byla tak vychrtlá, že i po dobře upečené jsme měli po obědě hlad. Nicméně ta naše skončila v žaludcích, pro které byla určena, zatímco ta vaše ve psím. :-)
Z toho bych radost neměla, ale váš příběh se mi líbí.
Hana Rypáčková
18.9.2015 12:26
Povedené, Zuzko..Husák huse vytrh brk- to se přeci nesmělo zpívat.Taky jsem jednou udělala z kachna Pražačku, když ne Husáka. Prostě jsem na ni zapomněla a na 150 se vyprahla , než jsem se stačila vrátit domů. Ani v ní nebyly jablka! Dcera peče na 100 přes noc v letní kuchyni skoro všechno.Nastavuje hodiny, mě se prostě trouba sama nevypíná.
VANDA Blaškovič
18.9.2015 08:34
Děvčata, vy nevíte, že nejlepší kuchař je milující manžel...?...:)) tak to alespoň u nás chodí....brrr, cizí mužský v kuchyni!...:))
Elena Valeriánová
18.9.2015 08:18
No jo když se daří, tak se daří. Kachna se opravdu musí péct pomalounku, znám recept, kdy se peče 13 hodin, ale to i mně přioadá dlouho. Já peču kachnu 4 hodiny, první dvě jen na 90°C, hodinu na 120°C a hodinu dopékám na 180C. Celou dobu je kachna v troubě přikrytá. Poslední půl hodinu peču kachnu odkrytou a polévám ji výpekem. Nikdy do ní nepíchám, to jen do husy. Kachnička je jemná, šťavnatá a jen se rozsýpá. Ale stačí péct. 3 hodiny a začít na 150°, to když Vás tlačí čas. Cizího kuchaře bych doma nesnesla. Článek je fajn, taky mi připomněl mé kuchařské začátky.
Dagmar Bartušková
18.9.2015 07:20
Chechtám se, chechtám. Připomnělo mi to mé první pečení kachny před mnoha lety. Dala jsem ji péct a místo kachny jsem vytáhla upražené kuře. Máma spráskla ruce, že je to rež, ale synek se mě zastal, a řekl:" babi, ale mamka ji dobře upekla a mně moc chutná ". Měl totiž slíbené auto na ovládání. :))) No, po pár soustech šla babička raději udělat knedlíky s vajíčkem. Pane, to byla dobrota!
Libor Farský
17.9.2015 23:56
Copak Husák nebyl "k sežrání"? Ale ještě větší sranda byla s Bilakem (krejčím "Nenasaka") a kůlem v plotě Miloušem Jakešem.
Zdenka Jírová
17.9.2015 22:56
Vando, vy si můžete dovolit si k pečení kachny na oběd objednat profesionálního kuchaře? Alespoň tak jsem to pochopila.
Zdenka Jírová
17.9.2015 22:55
Vtipný příběh ze života.Také jsme jednou místo cca 2 hodin pekli kachnu snad 6 hodin.Asi to byl také "husák".
Načíst starší příspěvky