Čert
Ilustrační foto: pixabay.com

Čert

13. 4. 2016
domácí mazlíčci
Autor: Jana Krátká
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Stínilová
Moc hezké povídání. Miluju psy, měla jsem jich několik , naposledy bernardýna Badynka, se kterým jsem mohla jít i ve tmě sama kolem řeky a nemusela jsem se nikdy bát. Tak mě chránil.
Zdenka Jírová
Velmi dojemné čtení a musím říci, že se mně stalo něco podobného s kočičkou. Po 16 letech spokojeného soužití mne opustila má věrná kočka Lucka a mně bylo smutno. Moje starší dcera v té době vedla útulek se psy i kočkami. Vzala mne sebou, abych si vybrala. Kočiček tam moc nebylo, tak jsem jen přemýšlela, že si vyberu nějakou mourinku, když jsem měla před tím černou. Ale - všechno jinak. Sedla jsem si na židli a rozhlížela se a vtom mi na klín skočila malá černá kočka a začala vrnět. Bylo rozhodnuto a mám ji dodnes. Pojmenovali jsme ji Lucka ll., když byla stejná.
Jana Šenbergerová
Krásně jste to napsala.
Věra Kotýnková
Děkuji za ten nádherný příběh, Čapek by to nenapsal líp. Na prahu dospělosti jsem přišla o štěně, také čtyřměsíční na nervovou psinku. Nikdy nezapomenu na tu nekonečnou cestu přes město na veterinu s mým dvanáctikilovým miláčkem, když už byl ochrnutý. Těžce jsem se s nám loučila. Až teď na prahu stáří jsem si mohla dovolit dalšího pejska. O to víc si to teď vychutnávám.
Elena Valeriánová
Krásný, dojemný a šťastný příběh. Je z něj cítit vaši lásku k Čertovi, ale nejen k němu. Vzpomínka na rodiče je laskavá. Dojala jste mě, ale tak nějak krásně. Jistě rozumíte.
Hana Lancová
Moc pěkný příběh. :-)))
Zuzana Pivcová
Také tu pokaždé reaguji na "zvířecí články" s dojetím. Shodou okolností se sestřin a tak trochu i můj černý kocour z útulku také jmenuje Čert. Sdílí domov ještě s Naděnkou a Míšou. Zažily jsme s nimi hodně radosti, ale teď už jsou Naďa a Míša hodně staří a život prodloužit nelze, nebo jen málo. Ale pořád jsme ještě spolu. Napsala jste to moc krásně, děkuji.
Alena Vávrová
Krásné, i mně to vehnalo slzy do očí, také stále na svoji bezmezně oddanou psí kamarádku vzpomínám. Jsou to teprve dva roky, co mne opustila...Moje nejst. vnučka má také pro všechny pejsky v rodině jakési fluidum. Stačí říct: "přijede Míša" a můžou se radostí zbláznit a hlídají dveře, nebo vrátka. A pak ji vezmou útokem :-) .
Helena Votíková
Jano,moc hezký článek. Vzpomínám si, že moje dcera měla na všechny naše psy nějaké kouzlo. Šeptala jim cosi do ucha a oni se zklidnili a drželi a poslouchali....
Libor Farský
Jani, to je překrásně podané. Mám za sebou podobné zážitky *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody