Nejsou lidi
Foto: autorka

Nejsou lidi

7. 4. 2020

Bohužel teď nejsou lidi,

málokoho přes den vidím:

samu sebe v zrcadle –

rysy trochu povadlé;

pod oknem školku bez dětí,

jednoho chodce vzápětí,

zvolna se plouží tramvaje –

siluet pár v nich sotva je;

pak auto k domu přijíždí,

(smutně se drbu na hýždi),

v parku jsou prázdné lavičky,

chybí mi na nich babičky. 

Fakt to všechno vidím z okna -

to je tedy klika notná,

když mám své blízké vzdálené  

a je mi smutno, ne že ne.

Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Smutek přejde a přijde zase krásný a hlučný den plný dětí ,lidí a ruchu. Nebojte Věrko ,vše se v dobré obrátí . Vaše báseň je krásně napsaná a jsme na tom Všichni stejně a proto se držme a přejme si hlavně zdraví.
Anna Potůčková
Věro moc hezká básen o současné situaci. Co nám přišlo před karanténou samozřejmostí je nyní vzácností. Držím Ti pěsti, aby jsi všechno překonala a radovala se s dnů následujících, které snad budou stále jen lepší a lepší!
Jan Zelenka
Věrko, opět skvěle napsáno. Použiji myšlenku rakouského spisovatele Stefana Zweiga, který napsal : „Žádný lékař nezná lepší lék na unavené tělo a ztrápenou duši, než je naděje.“ Držme se toho.
Hana Nováková
Věrko, svět bez lidí není svět. Člověku je smutno i ve dvou, stýská se mi po mamince, synovi a jeho rodině a hlavně po vnoučatech.Mobil musí stačit, ale je to jen náhražka Snad se blýská na dobré časy. Jsme silné a tak to musíme vydržet. Vzpomínejte na hezké časy, to na čas dá zapomenout na současnost. Opatrujte se a mějte v duši pohodu, klid a mír....
Jitka Hašková
Věro, krásně jsi to napsala. Cítím s tebou, máš složitější situaci než my ostatní. Držím palce a moc ti přeji, abys se setkala se svojí maminkou a svým přítelem Karlem.
Eva Mužíková
Věrko, až ta doba přejde, velká parta se nás sejde. Tvoje smutná básnička, líbí se mi. Bertička.
Zuzana Pivcová
Milá Věrko, jsme lidé s různými životy a různě silní, my introverti jsme na tom trochu hůře. Ale íčko, které Ti přirostlo k srdci a asi Ti zkraje i dost pomohlo, zůstává s Tebou stejně, jako Ty s ním. Tak se usměj! ♥♥♥
Irena Mertová
No jo, Věro, je to tak.... držme se... :-)
Marie Měchurová
Smutná realita, ale už se tam svítí na lepší časy …..
Marie Novotná
Ten smutek brzy pomine a s lidmi se zase sejdeme. NÉ, ŽE NE. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%