Milan Milan
20.8.2021 19:35
Co teda ty přísnější státy dokázali a sledujete jaká je kde situace????
Dnešní změny : na www.novinky.cz
Covidový semafor tmavne. Chorvatsko bude nově oranžové
Doposud mezi zelené země spadaly také Spojené státy americké, Černá hora, Izrael, Kosovo, Libanon či Severní Makedonie. Kvůli nepříznivému vývoji a zhoršující se epidemické situaci v poslední době se od pondělí 23. srpna přesunou do kategorie zemí s velmi vysokým rizikem nákazy, tedy tmavě červené.
Do druhé kategorie (oranžové), tedy země se středním rizikem, bude patřit například pro Čechy turisticky velmi oblíbené Chorvatsko, které si o stupeň pohoršilo. Dále pak Lucembursko, Itálie, Lotyšsko, Rakousko, Finsko, Malta, Německo, Norsko, Nizozemsko, Slovinsko a portugalská Madeira.
Neměl jsem v plánunikoho přesvědčovat, ani strašit, ale slepá víra v rozum vrchnosti taky není na místě. Bohužel kdo nechce slyšet a vidět realitu toho nic nepřesvědčí, ani slovy klasika jako např. "myslím, tedy jsem", nebo "pochybovat je lidské".......
Elena Valeriánová
20.8.2021 18:56
Hanko Řezáčová, rozumná slova. Připadám si jako v bublině, pořád se nadává na ta opatření u nás. Diskriminace, vláda, lidská práva a hlavně Babiš!!! A v okolních státech a nebo i v celem světě, tam všude sedí Babiš a vládne? Proboha, není to trochu hloupé.
Naděžda Špásová
20.8.2021 18:44
Považuji to za diskriminaci a omezování osobní svobody. Pivo si můžu dát i doma.
Danka Rotyková
20.8.2021 18:22
Hanko Rezáčová, lépe bych to nenapsala. ☺
Hana Řezáčová
20.8.2021 16:11
Očkování proti respiračním onemocněním není -neobyčejné- (M. Milan, 13:29) - co chřipka, TBC, pneumokok ... ? A že vakcíny byly rychle vyvinuty a vyrobeny, rychleji než je zvykem, proto byly schváleny tzv. podmínečně? Měli bychom být rádi, kdyby se s tím vědci babrali jako normálně, bylo by hůř ... O vedlejších účincích jsem zrovna včera četla dlouhatánský článek, nebudu podrobnostmi zdržovat, sumasumárum to dělá 0,07 % ... Ta úmrtí kolem pana M.M. jsou smutná, ale pochybuji, že to bylo po očkování ... Očkováno je 5 mil. lidí, to teď každý kdo zemře, tak je to kvůli očkování? Já osobně jsem ráda, že je věda na takové úrovni, že má možnosti se novému viru bránit očkováním, a že se snaží i o nalezení léku (to je velmi náročné) ... Kdyby bylo po mém, byla by povinnost očkování pro zdravotníky (jako proti žloutence B) a pro pracovníky sociálních služeb ... Teď je to tak, že je to na rozhodnutí každého jedince, každý se může rozmyslet dle svého, každý má svou hlavu ... Že stát, resp. pojišťovny, se brání v dalším proplácení drahých testů, chápu ... A vláda? No, už se těším, až tam budou sedět jiní - bude to docela legrace, podle mne ohledně covidu budou dělat úplně stejná opatření, proti kterým teď často brojí ...
Lenka Kočandrlová
20.8.2021 15:42
Nejsem očkovaná a nedělala jsem si ani jediný test....Žiju si po svém,chodím do lesa,nákup s respirátorem nějak přežiju,nehodlám jet nikam,do hospod jsem vlastně nikdy moc nechodila,nebaví mne venkovní koncerty narvané lidmi,nezajímá hokej ani fotbal...Nestýkám se skoro s nikým,tak nač bych si nechala dát injekci,po níž bych třeba zaklepala bačkorama nebo dostala covid ???
Soňa Prachfeldová
20.8.2021 15:00
Okolní vlády postupují ještě důrazněji. Proč se potom klade za vinu vládě těch 30000 zemřelých na covid, že byla nedostatečná opatření, když vlastně zemřeli na banální respirační onemocnění. Zdravotníci v nemocnicích též předváděli tyátr? Nerozumím té nenávisti . Masírování lidí o nebezpečnosti očkování ať už kýmkoliv, se mi nelíbí ani trochu.Ať se očkují , či neočkují , je to jejich rozhodnutí, následky si ponesou obě strany. Je mi líto, co se děje, všem to bere mnoho z normálního života a popravdě nevím, jak dlouho tenhle stav potrvá. Jen doufám a věřím.
Věra Lišková
20.8.2021 14:20
Pane Milan, kdyby byla pravda to co tvrdíte, pohřební ústavy by měly více práce, ale nic takového se neděje, počet pohřbů je stejný jako jiné roky. Nevím proč lžete.
Jitka Caklová
20.8.2021 13:39
Jen pozor pane M.M., abyste nebyl prohlášen za dezinformačního teoretika :-)
Zdenka Soukupová
20.8.2021 13:37
Chvílemi se mi zdá, že se nám ta demokracie nějak zvrtla.....
Načíst starší příspěvky